keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Assassin's Creed 3: Connor cosplay

Innostus Connoriin alkoi pelattuani Assassin's Creed 3 -peliä toisen cossaajan innoittamana. Aloitin cossin teon Tomahawkista vuoden 2015 lopulla, tarkalleen 2.11.-15. Tavoitteenani oli tehdä mahdollisimman halvalla ja kierrätysmateriaaleista. Joka teon vaiheesta ei ole kuvia, sillä työn hauskuus menee osittain ja osittain siksi, että innostukseltani unohdin monesti. Jatkossa tavoitteenani on ottaa enemmän kuvia niin muistoksi kuin muille opetukseksi.

Kuvia on monta, joten laitoin ne pienempinä, klikkaa kuvia suuremmiksi.


Tomahawk
-materiaalit: pahvi, paperi, liima, akryylimaali, nahka, naru, helmet ja sulka

Ensimmäisenä piirsin paperille Tomahawkin ääriviivat, jolloin näin minkä kokoinen siitä tulisi. Aloitin työn varresta; rullasin sanomalehtiä tiiviiksi rulliksi, teippasin niitä yhteen ja leikkasin kaarevan muodon (so classy). Lopuksi päällystin koko kahvan ohuella pakkaus paperilla ja liimalla.
Seuraavaksi piirsin ja leikkasin metalliosan pahvista ja päällystin samalla ohuella paperilla sekä liimalla. Lopuksi leikkasin varren päähän viillon, johon kiinnitin pahviosan liimalla ja päällystämällä vielä teipillä ja paperilla. Varmistin terän paikallaan pysymisen pahvisilla kaarevilla osilla, jotka kiristin langalla sekä vahvistin liimalla.
Viimeistelynä maalasin koko Tomahawkin akryylimaalilla ja liimasin nahkaosat sekä valmistin sulkakoristeen. Maalasin ensin paperi/pahviosat yksivärisellä ja lopuksi vaalealla mustalla tuomaan ulottuvuutta sekä käytön jälkiä myös nahkaosiin.

------------------------------

Mokkasiinit ja irtovarret
-materiaalit: nahka, lanka, akryylimaali, liima, hakaset ja varrettomat tennarit

Piirsin ensiksi oman jalan äärivivat paperille ja lisäsin siihen varaa kengälle. Kaavat kenkään löysin netistä, joita muokkasin omaan kokooni. Ennen nahkan leikkaamista teippasin paperikaavat yhteen ja testasin, kuinka kaavat toimivat turhan työn välttämiseksi. Leikattuani ja ommeltuani pohjan sekä päällisen valmiiksi, laitoin pohja ja pääliosat verhonipsuilla yhteen ja testasin jalkaan, minkä jälkeen ompelin koneella muutaman kerran kasaan. Tennarit on harsittu muutamasta kohdasta kiinni hölskymisen välttämiseksi. 
Varsien työstämisen aloitin röhnäkankaan (=valkaisematon puuvillakangas) muotoilulla jalan päälle sekä leikkaamalla sen haluttuun muotoon. Hukkapalojen välttämiseksi leikkasin vuodasta kaksi samankokoista kappaletta, jotka olivat lähellä kankaasta leikkaamaani kokoa. Muokkasin varsien muotoa vielä päälläni lopuksi, erityisesti ylätaitteelta ja ennen viimeistelyä leikkasin nilkkojen hapsut.
Varsien kiristämiseksi tein polven alle sekä nilkkaan nahkasta vyörimäiset osat. Polven kohdalla olevissa on hakaskiinnitykset, mutta nilkkoihin en laittanut. Traconin aikana ne kylläkin lähtivät lipettiin, joten Kokkoconiin täytyy tehdä uudet sekä lisätä hakaset myös niihinkin. Varret ovat kiinni erillisiin vyöhön varsien yläreunasta nahkakaitaleilla.
Viimeistelin kenkä- ja varsiosat ruskealla akryylimaalilla saamaan ne näyttämään enemmän käytetyiltä.

------------------------------

Jousi
-materiaalit: putki (kaksi kokoa), spray- ja akryylimaali, nahka, kuminauha, lanka, hamppunaru

Koko asu on tehty lähes kokonaan itse paitsi jousi. Siihen pyysin isältäni apua, sillä hän on rakennusalalla töissä ja on kätevämpi tällaisissa töissä.
Aloitimme valitsemalla putken paksuuden sekä mätsäilemällä jousen pituutta. Jousi on koko pituudelta samaa putkea, keskiosan pito-osa on hieman paksumpaa putkea, joka on liimattu kiinni.
Muoto muoviputkeen on saatu lämpöpuhaltimella taivuttamalla muotoon ja litistämällä päät. Päät on lopuksi veistetty sivuilta kapeammaksi ja koko jousi on hiottu hiomapaperilla, jotta maalitarttuisi paremmin ja ettei kuminauhajousi rikkoontuisi pitken välissä.
Jousi on maalattu kokonaan ensin spraylla, sitten akryylimaalilla paitsi keskiosa, sillä se on päällystetty hamppunarulla. Kiillon poistamiseksi hioin vielä maalia tuomaan siihen enemmän puumaista pintaa.
Viimeistelynä kiinnitin nahkaosat ja hamppunarut sekä piirsin tektiilitussilla punaiset kohdat naruihin.

------------------------------

Vyö
-materiaalit: muovilevy, akryylimaali, nahka, hakaset, kangas ja lanka

Vyön kangasosat on laskostettu ja kiinnitys on kahdella leveällä hakasella. 
Piirsin logon ensin paperille ja jäljensin ääriviivat muovautuvaan muovilevyyn. Hioin kappaletta ennen maalaamista, jotta maali tarttuisi paremmim. Maalasin hopealla akryylimaalilla 5-7 kerrosta, jotta väri oli tarpeeksi tumma. Maalasin kolmiuloittuvuuden mustalla maalilla. Viimeistelin realistisuutta vaalealla mustalla.
Rannekkeen logo on tehty samalla tavalla.

------------------------------

Karhunkynsikaulakoru
-materiaalit: puu, nahkanaru ja akryylimaali

Puun löysin metsätöiden tai myrskyn jäljiltä vanhempieni lähimetsästä. Katkoin puusta kolme saman pituista pätkää, isäni porasi reiät ja aloin veistämään pätkistä ensin littanampia. Halutun paksuuden saatuani piirsin yhteen kynsimäisen muodon ja veistelin sen valmiiksi. Piirsin valmiin muodon kahteen muuhunkin ja veistin nekin ennen kuin lopuksi hioin kaikkien pinnat tasaisiksi.
Seuraavaksi maalasin kynnet valkoisiksi ja annoin kuivua, samalla sekoittaessani rusehtavaa väriä. Maalasin kynnet ruskealla värillä mutten ollut väriin tyytyväinen, joten hioin värin lähes kokonaan pois. Narun päät on solmittu säädettäviksi.
Lopputulos on lähellä todellisuutta mutta saatan jossain vaiheessa yrittää saada värin paremmaksi.

------------------------------

LopputulosKuva otettu sommitteluvaiheessa.

Kuva Traconista paluun jälkeen, joten nilkkaremmit puuttuvat.