keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Tracon 2016 Tampere talo

Kuukausi vaihtuu jo lokakuuksi ja pian on suuntana Kokkola ja Kokkocon! Ennen sitä voimmekin muistella elokuista Traconia, jossa olin Connor, Assassin's Creed 3:sta. Puvun teosta kerron tarkemmin seuraavassa bloggauksessa. Olimme kaverin kanssa tapahtumassa vain sunnuntaina lauantain sijasta, sillä vaikka menoa suunniteltiin lähes vuosi, onnistuimme varaamaan rannekkeet liian myöhään. Tunnelma oli silti aivan huippu, ettei asiaa edes miettinyt.

 Lähtö oli klo 8 aikoihin ja sitä edelsi parin tunnin valmistelut eli tukanlaitto ja meikkaus sekä osan asun pukeminen. Pienen kaartelun jälkeen autolle löytyi täydellinen paikka lähes Tampere-talon vierestä. Ennen paraatipaikalle tallustelua edelsi molemmilla loppujen asusteiden pukeminen ja järjestely auton vieressä, mikä mahtoi kummastuttaa muutamaa ohikulkijaa. Muutama saattoi kyllä vähän jo ajomatkalla ihmetellä, kun Captain America ajaa autoa Connor kyydissä.

 Kuulin kerran eräältä keskiaikayhdistyksen jäseneltä, että keskiaikamarkkinoilla tuntee kaikkien pukeutujinen olen yhtä perhettä. Sama fiilis tuli myös Traconissa, kun kuka tahansa pystyi puhumaan kenen tahansa kanssa vaikkei muulloin niin tekisikään.

 Cosplay-tapahtumissa näkee monia huolella tehtyjä asuja ja pukeutujien tarvitsee aina valmistautua kuvauspyyntöihin. En vain odottanut joutuvani/pääseväni itse kuvauskohteeksi. Tampere-taloa kiertämisen ja ranneketeltan etsimisen aikana tyttö tuli pyytämään halia ja saada ottaa kuvaa. Myöhemmin samainen tyttö halusi halata vielä toisenkin kerran ja kertoikin aikovansa cossata itsekin Connor'ia. Kannustin vain aloittamaan jostain ja hän kertoikin aloittaneensa Tomahawkin teolla, samaisella aloitin itsekin! Mikä yhteensattuma! Ehkä tapaamme joskus tulevissa tapahtumissa ja voimme ottaa yhteiskuvia ja jutella lisää.

 Eniten tapahtumasta jäi mieleeni kaksi tyttöä ja heidän tarinansa, kuinka toinen heistä oli nähnyt minut joskus tapahtuman alkaessa ja kuinka he olivat kuumeisesti etsineet minua koko päivän. Kuulin vaimeasti kuinka toinen heistä juoksi minua kiinni ja tarttui olkapäästä, kun he viimein löysivät minut. Toinen heistä oli niin iloinen viimein tavatessamme, että tärisi ja naureskeli. Molemmat olivat edellisenä päivänä pukeutuneet samaisen Assassin's Creed-pelisarjan hahmoista Edwardiksi ja Connoriksi. Totesivat vaihtaneensa sunnuntaille toisenlaiset, koska ajattelivat ettei sunnuntaina ketään AC:läistä tulisi kuitenkaan. Tapaamisesta innostuneina hekin kyselivät, jos olen jossain toisessakin tapahtumassa samaisella asulla niin voisi järjestää jonkinlaisen miitinkin.

Monia muitakin pysähtyi meitä kuvaamaan yhdessä ja erikseen, mikä oli kyllä coolia. Muutama otti videotakin omiin bloggauksiinsa.

Ensi vuonna viisaampina täytyy olla nopeampi ja samalla ottaa rannekkeet koko viikonlopulle, sillä tunnelma oli niin upea, että sen on pakko kokea alusta alkaen.

copyright Aniki.fi/Terjo Peltola

Kotona iskä otti meistä vielä kuvia. Niin harvoin tätä tekee, että kannattaa ottaa kaikki ilo irti.


Captain America ja Connor "Ratonhnhaké:ton" Kenway; two Americans