tiistai 28. kesäkuuta 2011

Erittäin lämmintä ja aurinkoista päivää!


Heipsansaa jälleen ja tiistaita. Valitettavasti en ole viime viikon aikana kirjoitella tänne kiireiden vuoksi.

 Läheisin aihe onkin sitten taakse jäänyt Juhannus eli Jussi eli Ryyppyputki, jos näin voisi sanoa. Wikipedian mukaan ....


" Juhannus on suomalainen nimi keskikesän juhlalle, jota vietetään kesäkuussa kesäpäivänseisauksen lähellä. Pohjoisessa juhannus on valon juhla, jolloin keskikesä on kauneimmillaan. "

Ennen ja vielä nykyäänkin juhannukseen liittyi uskomuksia ja taikoja takaamaan tuleva sato ja naimaonni. Taikoja onkin jos jonkinmoista, joilla tulevaa sulhasta yritetään saada uniin tai veden pintaan.

 Itse en erityisemmin ole juhannus-ihmisiä sillä ylenpalttinen ryyppääminen, sählääminen ja räyhääminen on erittäin rasittavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kävin itsekin juhannusfestareilla Kalajoella kääntymässä ja tsekkaamassa fiiliksen muttemme jääneet pidemmäksi aikaa teinipaljouden ja älämölön vuoksi. Se oli enemmänkin ahdistava kuin rentouttava kokemus, kaverini oli samaa mieltä.

 Juhannus meni oikestaan syöden, nukkuen, oleillen ja ulkoillen. Kaikilla näin hyvin ja onnelisesti ei kuitenkaan käynyt sillä ainakin 9 ihmistä menehtyi tappeluissa tai hukkui mereen tai järveen varomattomuuttaa. Viime vuonna luku oli musertavampi kuin tänä vuonna sillä vuoden 2010 juhannuksessa ainakin 25 ihmistä menetti henkensä. Onneksi näistä ajoista on opittu.

 Tänään oli hyvä päivä sillä etelässä lämmintä siunattiin + 25 asteen verran täydeltä terältä ettei ainakaan kylmää voinut valitella. Jäätelö oli erittäin tervetullut virkistäjä jääteen ohellä ja pelkästään jo hyvä mieli sai suupielet kohoamaan korviin asti. Ah tätä ihanuutta. Huomiseksi on luvattu samalainen päivä mutta viikonlopuksi sateita ja ukkosta, joten neuvoni on nauttia nyt täysin rinnoin ja kerätä iloista mieltä vähemmän kuiviin päiviin.

Skål, cheers, salud,  ja kippis!

Kesäterveisin,
  Laura